Menu Sluiten

Colsjaal haken

Colsjaal Scheepjes Softfun Denim

Sjaals kun je nooit genoeg hebben, toch? Bij elke outfit een ander model en een ander kleurtje. Voor buiten, voor binnen als je het koud hebt, of gewoon omdat het zo leuk staat. Deze colsjaal heb ik ontworpen voor de lezeressen van Happy Haakpatronen, mijn nieuwsbrief. Je haakt hem met reliëfstokjes. De stokjes komen dan bovenop het werk te liggen. Het is een erg mooie steek en het geeft de sjaal een stoere uitstraling.

Colsjaal_haken_met_Scheepjes_Softfun_Denim

Reliëfstokjes dus. Bij een reliëfstokje haak je niet in het V-tje bovenop het stokje van de vorige toer, maar je haakt om het stokje heen. Je haakt het stokje zoals je dat altijd doet, alleen steek je achter het stokje langs. Zorg dat je met je haaknaald aan de voorkant van het werk blijft bij het haken van deze steek. Doordat je achter het stokje langs haakt, duw je het stokje wat naar voren en dat zorgt voor het reliëf.

Reliëfstokje_haken

Ik was al fan van Scheepjes Softfun, dus de keuze voor Softfun Denim was zo gemaakt. Softfun Denim is een gemêleerd garen en dat past goed bij deze stoere Colsjaal. Softfun is een garen van katoen en acryl. Mijn persoonlijke favoriet om mee te haken: door het katoen krijg je de stevigheid en de mooie uitstraling en de combi met acryl zorgt ervoor dat het ook nog eens heel lekker zacht en luchtig is èn niet zwaar aanvoelt.

Vind je het leuk om deze colsjaal te haken? Hier kun je het patroon downloaden.

Hedy Kunst

Happy Crochet Patterns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart

%d bloggers liken dit: