About me

Hedy-Kunst-haakpatronen-haken-auteur-ontwerpster-haakster

Het was tijd om mijn hart te volgen…

En ècht te gaan doen wat ik het allerliefste doe en wat ik het allerbeste kan. Tijd om mijn mooiste leven te gaan leven!
Daarom besloot ik eind 2017 om te stoppen met mijn webshop Kunstigdatwel. Ik wilde me helemaal gaan focussen op het ontwerpen van haakpatronen.

Happy Crochet Patterns

Leuk dat je een kijkje komt nemen achter de schermen! Ik ben Hedy Kunst-Drost en ik ontwerp haakpatronen. Ik ben auteur, ontwerpster en haakster. Ik hou van kleur, anders, vrolijk en gek. Ik ben creatief en ik zit altijd vol ideeën die het liefst allemaal tegelijk uitgewerkt moeten worden. Ik zeg altijd dat ik 6 levens nodig heb om alles te maken wat ik bedenk.

Ik heb 16 jaar gewerkt als docente Frans op het Voortgezet Onderwijs. Een drukke baan, een druk gezin en te hoge verwachtingen van mezelf zorgden ervoor dat ik twee keer een burn-out kreeg. De tweede keer was ik anderhalf jaar ziek. Mijn hele leven had ik me aangepast aan anderen, deed ik wat (ik dacht dat) anderen van mij verwachtten. Maar ik deed vooral wat ik van mijzelf verwachtte. En dat was héél veel!

Tijdens mijn herstel leerde ik om van mezelf te houden, minder van mezelf te eisen, te genieten, en vooral te leven. Ik ging weer naaien en leerde mezelf haken. Creatief bezig zijn helpt mij om niet zo in mijn hoofd te zitten en te ontspannen. Het haken is een klein beetje uit de hand gelopen en zo ontstond in 2015 mijn webshop Kunstigdatwel. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik het ontwerpen van patronen het allerleukste vind om te doen. Eind 2017 was het tijd om dat dan ook écht te gaan doen. Dus, de webshop eruit en de focus op ontwerpen. Nieuwe website, nieuwe naam, nieuwe plannen en eindelijk dat haakboek schrijven! Ik ben trots dat ik uiteindelijk mijn hart durfde te volgen en nu elke dag werk aan mijn droom.

Mijn mooiste leven

Happy Crochet Patterns gaat over vrolijkheid, liefde voor haken, kleur en mooi garen, een glimlach, elke dag een feestje en doen waar ik ècht heel blij van word. Voor mezelf het leven creëren waarin ik helemaal kan zijn wie ik ècht ben en de dingen kan doen waar ik energie van krijg.

Ik droom van heel veel vrouwen (en mannen??) die echt even tijd voor zichzelf nemen en genieten van haken.
Ik droom van een heleboel haakboeken.
Ik droom van mijn eigen atelier, met roze muren, een grote houten tafel, bloemen, gekleurde stoelen en gehaakte slingers. Een quote héél groot op de muur: ‘Hoera, het is vandaag!’
Ik droom van kilometers garen in de mooiste kleuren dat verandert in de prachtigste creaties in mijn haakcafé, met goede cappucino’s en glutenvrije koekjes.

Als ik zit te haken lijken de uren wel seconden. De tijd vliegt voorbij, en als ik een slok neem van mijn heerlijke cappucino ….. is die wéér koud. Zonde! 🙂

Hedy Kunst-Drost